Coaching

coaching 2.jpg

Creatieve coaching

Met deze vorm van coaching ligt de nadruk op het creatieve proces van het gemaakte werkstuk.
Hierdoor komt vaak een verborgen boodschap naar voren.
Door op zoek te gaan naar dit geheim komen we dichter bij de kern van onszelf.

Voor wie

We kennen allemaal de uitdrukking “niet lekker in je vel zitten” . 
Vaak is een persoonlijke of werk gerelateerde situatie de aanleiding dat je het gevoel hebt vast te zitten. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je last hebt van gevoelens van onzekerheid, angsten en stress of emotionele klachten als boosheid en verdriet. Misschien heb je vaak het idee dat een ander alles beter kan of je hebt bijvoorbeeld moeite met het maken van keuzes. 

Als je dit herkent is het moment misschien wel aangebroken om een stap te maken, een stap richting jezelf......... 

Werkwijze

Kunstzinnig en creatief werken is een doeltreffende vorm om jezelf te leren kennen. We brengen samen je huidige situatie en doel in beeld en richten ons op vragen als: 

•Wat houd je tegen? 

•Wat heb je nodig? 

•Welke stappen ga je zetten om je doel te bereiken? 

In dit proces wil ik als coach vooral een spiegel zijn en jou aanmoedigen naar jezelf te durven kijken. Juist in deze maatschappij waarin weinig ruimte is om te voelen wil ik ruimte creëren om dat aandacht te geven. Opdrachten zijn eerder uitnodigingen en geen “moetens”.  Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen proces. Je doet het voor jezelf, maar je bent niet alleen. Ik kom niet met de oplossing voor je probleem maar ik help je jouw eigen oplossing te vinden.

 Wat kun je verwachten

Via diverse creatieve opdrachten krijg je inzicht in jezelf, je werk en/of je leven. 
Het is absoluut geen voorwaarde om goed te kunnen tekenen of een creatief persoon te zijn. 

Wel dien je bereid te zijn om met kunstzinnige middelen zoals tekenen, schilderen of boetseren, te gaan werken. Creatief werken is op een speelse manier in verbinding te komen met je zelf.

Je  gaat uit het denken en werkt dan vanuit je gevoel. Het gevoel liegt nooit en kan jou daarom precies laten zien wat er op dat moment aandacht nodig heeft.